Lucente - Wit goud

Lucente - Wit goud

from 1,232.00

Kies uw diamant: selecteer de gewenste grootte, kleur en helderheid

De Ring

  • Breedte ring: 2 mm (onderaan)

  • Metaal: Wit goud 18 kt.

  • Diamant naar keuze

  • Handgemaakt in Antwerpen

  • Levenslange garantie

De Lucente accentueert de diamant door haar eenvoudige elegantie. De hoekvormige band zorgt voor een uniek spel van licht en schaduw. De ring versmalt naar de centrale steen toe om deze extra in de verf te zetten.

Voor een superieure kwaliteit wordt elk onderdeeltje van deze ring eerst apart vervaardigd, bijgevijld en gepolijst, alvorens de verlovingsring in elkaar wordt gezet.

Hoe weet ik de juiste ringmaat?

De Diamant

U kan hieronder de gewenste grootte en kwaliteit van uw diamant kiezen. Onderaan vindt u meer uitleg over de grootte, kleur en helderheid van diamanten.

Diamantgrootte:
Diamantkleur:
Diamanthelderheid:
Quantity:
Bestel nu

U kan deze verlovingsring online bestellen, of maak hieronder een afspraak om deze in de winkel te komen bekijken.

Diamant Informatie

De waarde van de diamant wordt bepaald door vier eigenschappen: de beruchte 4 C’s: Carat (Karaatgewicht), Colour (Kleur), Clarity (Helderheid) en Cut (Slijpsel). Door de verschillende eigenschappen aan te passen kan u binnen vrijwel elk budget de perfecte verlovingsring samenstellen.

 

Karaatgewicht

Het gewicht heeft de grootste impact op de prijs én op het uiterlijk van de diamant. Het karaatgewicht bepaald als het ware de prijsklasse van de diamant. Niet alleen het karaatgewicht stijgt naarmate de steen groter wordt, ook de prijs per karaat wordt hoger. Hierdoor stijgt de prijs van een diamant in verhouding meer naarmate het gewicht hoger ligt.

Kleur

De kleur van witte diamanten varieert van volledig kleurloos (kleur D) naar gelig. De gradatie hiervan wordt weergegeven op een schaal van D tot Z.

D, E en F zijn volledig kleurloos: zij bevatten geen spoor van een gelige tint. Een uitstekende keuze voor een verlovingsring van de hoogste kwaliteit.

G & H zijn nagenoeg kleurloos en zijn bijgevolg een erg populaire keuze voor verlovingsringen.

I & J zijn eerder ‘warm wit’. vanaf K is een gelige tint duidelijk zichtbaar.

Algemeen kan je stellen dat het kleurverschil tussen twee opeenvolgende kleuren zo goed als niet zichtbaar is. Een voorbeeld: als je een diamant met kleur F vergelijkt met kleur E ga je zo goed als geen verschil zien. Als je er een diamant met kleur D naast zou leggen zou je wel merken dat deze lichter is dan een steen met kleur F.

kleur.jpg
 

Slijpsel

De schittering van de diamant hangt voor een groot stuk af van de manier waarop het geslepen wordt. Een kleine afwijking kan ervoor zorgen dat de diamant licht 'lekt' waardoor er een schaduw zichtbaar wordt in de steen.

De kwaliteit van het slijpsel is het moeilijkste van de 4 c’s om te beoordelen. Daarom gaan de meeste laboratoria niet verder dan een onderscheid tussen poor (zwak), fair (redelijk), good (goed) of excellent.

symmetry.png

Naast de kwaliteit van het slijpsel zelf speelt natuurlijk ook de vorm een rol. De meeste vormen zijn ontworpen om een maximale hoeveelheid licht te weerkaatsen, wat de diamant een zo groot mogelijke schittering geeft. De ronde Briljant is waarschijnlijk de bekendste slijpvorm. Andere veelgebruikte vormen zijn 'Marquise', 'Emerald' en 'Princess'

Helderheid

Elke diamant bevat minuscule onzuiverheidjes. Dit wordt weergegeven op de helderheidsschaal, gaande van LC (Loupe Clean, geen onzuiverheid zichtbaar onder vergroting 10X) tot I (zichtbare inclusie) en P (Piqué, grote onzuiverheid).

Belangrijk om weten is dat een diamant met VS2 per definitie geen onzuiverheidjes bevat die zichtbaar zijn met het blote oog. Deze is dus zonder loupe niet te onderscheiden van een Loupe Clean.

Bij een SI1 is het afhankelijk van de soort onzuiverheid en de lokatie ervan in de steen of dit al dan niet zichtbaar is met het blote oog. Toch kan het interessant zijn om voor een SI1 te kiezen. Vaak kan op die manier een betere kleur gekozen worden voor hetzelfde budget.

Bij raden onze klanten altijd aan om voorrang te geven aan kleur op helderheid. Het verschil in kleur is zichtbaar, in helderheid zo goed als niet.

helderheid.jpg

Uw individueel vervaardigde verlovingsring

Bij Blériot wordt elk juweel individueel vervaardigd. Dit betekent dat uw verlovingsring speciaal voor u door onze Meester-goudsmeden wordt gemaakt. Zorgvuldig handwerk zorgt voor een zeldzame kwaliteit en afwerking. Onze juwelen zijn niet te vergelijken met wat op de commerciële markt wordt verkocht. Wij geven dan ook een levenslange waarborg op elke verlovingsring.

Ontdek hier meer over ons vakmanschap

Uniek Vakmanschap