Rose - Oorbellen

Rose - Oorbellen

from 2,050.00

Oorbellen

  • Zijsteentjes: Diamant ca. 0,20 ct.

  • Metaal: Platina

  • Diamant naar keuze

  • Levenslange garantie

  • Handgemaakt in Antwerpen

De juwelen uit de 'Rose' collectie werden geïnspireerd door de natuur. Elk juweel bestaat uit een centrale diamant die omringt wordt door kleine diamantjes in de vorm van een gestileerde roos.

Gewicht centrale diamanten:
Kwaliteit centrale diamanten:
Quantity:
Add To Cart

Diamant Informatie

De waarde van de diamant wordt bepaald door vier eigenschappen: de beruchte 4 C’s: Carat (Karaatgewicht), Colour (Kleur), Clarity (Helderheid) en Cut (Slijpsel).

 

Karaatgewicht

diamantgroottes-vergelijking-groot.jpg

Het gewicht heeft de grootste impact op de prijs én op het uiterlijk van de diamant. Het karaatgewicht bepaald als het ware de prijsklasse van de diamant. Niet alleen het karaatgewicht stijgt naarmate de steen groter wordt, ook de prijs per karaat wordt hoger. Hierdoor stijgt de prijs van een diamant in verhouding meer naarmate het gewicht hoger ligt.


Download hier een vergelijkingskaart op ware grootte.

 

Kleur

De kleur van witte diamanten varieert van volledig kleurloos (kleur D) naar gelig. De gradatie hiervan wordt weergegeven op een schaal van D tot Z.

D, E en F zijn volledig kleurloos: zij bevatten geen spoor van een gelige tint. Een uitstekende keuze voor een verlovingsring van de hoogste kwaliteit.

G & H zijn nagenoeg kleurloos en zijn bijgevolg een erg populaire keuze voor verlovingsringen.

I & J zijn eerder ‘warm wit’. vanaf K is een gelige tint duidelijk zichtbaar.

Algemeen kan je stellen dat het kleurverschil tussen twee opeenvolgende kleuren zo goed als niet zichtbaar is. Een voorbeeld: als je een diamant met kleur F vergelijkt met kleur E ga je zo goed als geen verschil zien. Als je er een diamant met kleur D naast zou leggen zou je wel merken dat deze lichter is dan een steen met kleur F.

 

Helderheid

Elke diamant bevat minuscule onzuiverheidjes. Dit wordt weergegeven op de helderheidsschaal, gaande van LC (Loupe Clean, geen onzuiverheid zichtbaar onder vergroting 10X) tot I (zichtbare inclusie) en P (Piqué, grote onzuiverheid).

Belangrijk om weten is dat een diamant met VS2 per definitie geen onzuiverheidjes bevat die zichtbaar zijn met het blote oog. Deze is dus zonder loupe niet te onderscheiden van een Loupe Clean.

Bij raden onze klanten altijd aan om voorrang te geven aan kleur op helderheid. Het verschil in kleur is zichtbaar, in helderheid zo goed als niet.

 

Slijpsel

De schittering van de diamant hangt voor een groot stuk af van de manier waarop het geslepen wordt. Een kleine afwijking kan ervoor zorgen dat de diamant licht 'lekt' waardoor er een schaduw zichtbaar wordt in de steen.

De kwaliteit van het slijpsel is het moeilijkste van de 4 c’s om te beoordelen. Daarom gaan de meeste laboratoria niet verder dan een onderscheid tussen poor (zwak), fair (redelijk), good (goed) of excellent.

Naast de kwaliteit van het slijpsel zelf speelt natuurlijk ook de vorm een rol. De meeste vormen zijn ontworpen om een maximale hoeveelheid licht te weerkaatsen, wat de diamant een zo groot mogelijke schittering geeft. De ronde Briljant is waarschijnlijk de bekendste slijpvorm. Andere veelgebruikte vormen zijn 'Marquise', 'Emerald' en 'Princess'