• Omschrijving
 
We hebben een paar drukke dagen achter de rug. Een Facebook pagina, de start van deze blog, maar vooral: de introductie van onze nieuwe naam!

Onze oude naam, Maximilian, heeft sinds onze start, drie jaar geleden, goed dienst gedaan. Maar het was tijd voor verandering. De naam Maximilian was een verwijzing naar keizer Maximiliaan van Oostenrijk, die in 1477 de traditie van de verlovingsring heeft gestart door zijn verloofde, Maria van Bourgondië, een diamanten ring cadeau te doen.

Ondertussen zijn we als bedrijf stevig gegroeid en geëvolueerd. Daarom was het tijd voor een nieuwe naam. Eén die beter paste bij de waarden waar we als juwelier voor staan. Na een paar maanden honderden ideeën te hebben bekeken, het ene al wat briljanter dan het andere, kozen we vorige week definitief voor Blériot. Voor deze naam werden we geïnspireerd door Louis Blériot, de eerste man die met een vliegtuig het Kanaal overstak.

Op het eerste zicht heeft dit helemaal niets met juwelen te maken, maar als je verder kijkt zie je de overeenkomsten. Louis Blériot was een pionier, een dromer en een genie. Maar hij was vooral een vakman. In de tijd dat je je vliegtuig zelf moest ontwerpen en bouwen als je wou vliegen, was hij aangewezen op zijn eigen talenten. Eén fout, één slecht gemaakt onderdeel of één verborgen gebrek zou immers een gewisse dood betekenen. De levensverwachting van de gemiddelde piloot/vliegtuigbouwer/ingenieur was toen trouwens redelijk kort.

Door zijn genie, zijn vakmanschap en zijn aandacht voor details slaagde hij niet enkel in zijn missie, maar werd hij ook één van de eerste succesvolle vliegtuigfabrikanten, wiens toestellen een beslissende rol zouden spelen in de op til zijnde eerste wereldoorlog.

Het is deze spirit van innovatie en verbeelding maar vooral van vakmanschap en de zoektocht naar perfectie die wij met onze juwelen willen nastreven.

 

Samen met de nieuwe naam hebben we ook een nieuwe Facebook pagina gelanceerd. Hierop kunnen we vanaf nu makkelijker nieuws delen over onze verlovingsringen en trouwringen, nieuwe collecties voorstellen en private sales aankondigen.

We kijken ook uit naar feedback en suggesties van onze klanten en fans.

 

Tags: verlovingsringen, trouwringen, facebook