Ons Vakmanschap

Het verschil tussen een gewoon juweel en een uitmuntend juweel wordt volledig bepaald door de manier waarop het gemaakt werd. Bij Blériot vervaardigen we elk juweel volledig individueel en wordt het met de hand afgewerkt.

Elk juweel doorloopt de onderstaande stappen tussen bestelling en aflevering.

 

1. Bestelling en Diamant

Wanneer u een bestelling plaatst, wordt deze doorgegeven aan ons atelier en aan onze diamant-aankopers.

Terwijl onze meester-goudsmeden starten met het vervaardigen van uw ring, gaan onze diamant-aankopers op zoek naar de geschikt steen.

 

2. Gieten

Alle benodigde onderdelen, zoals het montuur en de zetting worden in het gewenste metaal gegoten. 

Elk onderdeel wordt apart vervaardigd. Hierdoor kunnen we dit ook apart afwerken, bijvijlen en polijsten. Hierdoor verkrijgen we een veel fijner resultaat. Dit zou niet mogelijk zijn als we het juweel in één stuk zouden gieten, zoals de meeste juwelen tegenwoordig gemaakt worden.

 

3. Afwerken

Nadat alle onderdelen zijn gegoten, worden ze zorgvuldig één voor één afwerkt. De kantjes en onregelmatigheden worden bijgevijld en het montuur wordt op de juiste maat gezet.
Elke onderdeeltje wordt nu apart al een eerste keer gepolijst om tot de beste afwerking te komen.

 

4. Monteren

Als alle onderdelen klaar zijn worden ze samen gemonteerd tot het gewenste juweel.

 

5. Zetten

Als de basis van de ring klaar is worden de centrale diamant en de eventuele zijsteentjes erin gezet. De kwaliteit van het zetten is bepalend voor de schittering van de diamant. Dit is dan ook een uiterst nauwkeurig werkje dat enkel door een speciaal daarvoor opgeleide zetter kan worden gedaan.

 

6. Polijsten

Nadat alle steentjes werden gezet wordt de ring nu volledig gepolijst tot het een sublieme schitterende glans vertoond.

 

7. Graveren

Nadat de ring is gepolijst, wordt de gewenste gravure in de ring aangebracht. Ook dit is een uiterst precies werk dat enkel door een ervaren specialist gedaan kan worden.

 

8. Rhodiëren

Wit goud vertoont van nature een zeer lichte gelige kleur. Daarom wordt een juweel in wit goud met een heel dun laagje Rhodium, een uiterst wit en hard metaal, bedekt.

 

9. Kwaliteitscontrole

Na elke stap wordt de ring zorgvuldig beoordeeld op zijn kwaliteit. Als een juweel niet volledig voldoet aan onze normen wordt het onverbiddelijk afgebroken en beginnen we opnieuw.

Nadat de ring alle stappen heeft doorlopen wordt het nog eens onderworpen aan een rigoureuze kwaliteitscontrole. Pas als het juweel aan alle eisen voldoet wordt het aan de klant afgeleverd.